De behandelprocedure start met het maken van een afspraak. Op doordeweekse dagen kunt u hiervoor tussen 08.00 en 16.30 uur onze receptioniste bereiken op 070-3546309 of een bericht achterlaten. Ook kunt u via info@fysiofit.com of  het online inschrijfformulier op de home page een afspraak maken

Screening en diagnose

Als na de screening blijkt dat u met uw klacht bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent, zal de therapeut een diagnose stellen. Hiertoe wordt de klacht en de bijbehorende hulpvraag in kaart gebracht  door middel van een vraaggesprek (intake) en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de therapeut u vragen over de aard en intensiteit van de klachten. Bij het lichamelijk onderzoek beoordeelt de therapeut uw houding en bewegingen en worden uw gewrichten onderzocht.

Indicatie en behandelplan

Mocht er inderdaad een indicatie voor fysiotherapie zijn, dan stelt de therapeut vervolgens een behandelplan op dat met u wordt besproken. Het doel is het vergroten van de lichamelijke belastbaarheid, zodat u binnen uw eigen grenzen weer optimaal kunt bewegen. Hiertoe zal de oorzaak van de klacht via actieve oefentherapie gericht op het versterken van spieren, beweeglijk maken van gewrichten en het verbeteren van de algemene conditie, worden aangepakt. Daarnaast kan er ruimte zijn voor symptoombestrijding (pijn, bewegingsbeperking) middels massage, dry needling of andere behandelvormen.

Monitoring

Tijdens het behandeltraject zult u een aantal keer worden getest om uw vorderingen nauwkeurig te monitoren. Zo nodig wordt het behandelplan aangepast. Op deze manier blijft u niet onnodig lang onder behandeling.