Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie Mensendieck kan dan uitkomst bieden.

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van de individuele houdings – en  bewegingsgewoonten. Daarbij staat de cliënt en diens mogelijkheden centraal. Het is een actieve therapie en richt zich op het voorkomen van klachten ten gevolge van bijvoorbeeld een incorrecte houding of beweging, eventueel veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Maar ook klachten door spanning of stress, het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en problemen met ademhaling kunnen worden behandeld door de oefentherapeut.

Bewustmaking eigen houdings- en bewegingspatroon

Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Mensen bukken, tillen, springen, werken, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde bewegingen dezelfde spieren in dezelfde mate. Bewegen gaat grotendeels onbewust en zo ontstaat een eigen houding en bewegingspatroon. Wanneer deze bewegingen niet efficiënt zijn kunnen er klachten ontstaan. Dankzij een breed en gevarieerd aanbod op maat gesneden oefeningen helpen wij u zich bewust te worden van uw eigen, specifieke bewegingspatroon en te ontdekken hoe en op welke punten u de eigen houding en bewegingen kan veranderen en verbeteren.

U kunt voor oefentherapie Mensendieck terecht bij:

  • Mark Dickhoff
  • Anissa Schoonbrood

Kijk voor meer informatie op de eigen website van HoudingInbeweging, www.houdinginbeweging.nl

houding1

Tegel Oefentherapie