Medische-trainingstherapie past de principes uit de trainingsleer toe binnen de medisch aangewezen preventie-, therapie- en revalidatiemaatregelen. Het is geen fitness of fysiofitness.

Verschil medische-trainingstherapie en (fysio)fitness

Een groot verschil met het trainen in fitnesscentra is de opbouw in het werken met kleine weerstanden naar grotere weerstanden, het zeer specifiek gericht zijn op de te trainen spier of het te mobiliseren gewricht, en uiteindelijk het toewerken naar de functionaliteit van de spier of het gewricht in het dagelijks leven Het is een actieve therapie gericht op functieherstel van het bewegingsapparaat. De oefeningen richten zich op het mobiliseren, spierversterken en het stabiliseren.

De medische trainingstherapie is een aanvulling en een onderdeel van de behandeling fysiotherapie. De behandeling bestaat voor het grootste deel uit een specifiek trainingsprogramma in één van de oefenruimten en volgt meestal op een fysiotherapeutische behandeling in een van de behandelkamers. Later in de therapie kan de training eventueel in een groepsbehandeling worden voortgezet.

U komt hiervoor terecht bij

Tegel trainingstherapie