Een fysiotherapeut bij  Fysiofit Den Haag adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen aan het bewegingsapparaat. Onder fysiotherapie valt een heel scala aan behandelmethoden die toegepast kunnen worden bij blessures aan spieren, pezen, banden en gewrichten, gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid. Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na ongelukken, ziekte, stress of burn-out. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Actieve houding van de patiënt

Fysioftherapie bestaat voor een groot deel uit oefentherapie oftewel bewegingstherapie, waarbij een actieve houding van de patiënt voorop staat. Doel is het versterken van spieren, het beweeglijk maken van gewrichten en het verbeteren van de algemene conditie. Ook houdingstherapie, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen vallen onder oefentherapie. Bij oefentherapie kan met en zonder hulpstukken (fitnessapparatuur, ballen, gewichten, etc.) worden gewerkt.Naast deze actieve therapie, gebruikt de fysiotherapeut verschillende massage- en mobilisatietechnieken en dry needling om pijnklachten weg te nemen, de doorbloeding te bevorderen  en bewegingsbeperking op te heffen. Om de oorzaak van een blessure aan de weke delen op te sporen en voor een juiste diagnose kan gebruikt worden gemaakt van echografie.

Behandelprocedure

De behandelprocedure start met een eerste screening, waarbij wordt bepaald of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent,  bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de therapeut u vragen over de klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Aan de hand van de bevindingen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

 

Tegel Fysiotherapie