ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw (en haar partner) en de pas bevallen vrouw.
Wij werken hierbij samen met Carien Smulders van Fysiotherapie Duindigt.

Cursus Zwangerfit®

De cursus is erop gericht de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht te trainen waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling.

Behoud conditie, stabilisatie en coördinatie

Tijdens de cursus zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabilisatie en coördinatie. Tevens worden er specifieke oefeningen aangeleerd ter voorbereiding op de bevalling. Hierbij kunt u denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken. Tijdens de lessen zal er gebruik worden gemaakt van fitness apparatuur, materialen en muziek.

Wanneer kunt u deelnemen?

Zwangere vrouwen kunnen al vanaf de 16e week van de zwangerschap deelnemen aan de cursus. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kan er alweer geoefend worden tot 9 maanden na de bevalling. De duur van deelname is afhankelijk van de behoefte van de cursist. De cursus Zwangerfit zal altijd beginnen met een individuele intake. Tijdens de intake zullen uw persoonlijke wensen en verwachtingen worden besproken.

ZwangerFit® lessen zijn bij Carien Smulders en Vera Waegeningh

Programma

Pre partum
Maandag avond 20.00 – 21.15 uur (vestiging Statenkwartier)
Dinsdag avond 20.00 – 21.15 uur (vestiging Benoordenhout)
Donderdag avond 19.30 – 20.45 (vestiging Frankenslag)

Post partum
Maandag avond 19.30-20.45 uur (vestiging Statenkwartier)
donderdag avond 19.30 – 20.45 (vestiging Frankenslag)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carien Smulders via carien@fysiofit.com of met Vera Waegeningh via vera@fysiofit.com

 

Zwangerfit