Vallen is een veel voorkomend probleem bij zowel zelfstandig wonende ouderen als ouderen in zorghuizen. Door het risico op vallen in en om het huis te verminderen door het volgen van een valpreventietraining, kunt u een hoop narigheid voorkomen en zo lang mogelijk zelfredzaam blijven.

Valpreventietraining In Balans

Voorafgaand aan de valpreventietraining zal een afspraak voor een intake en een aantal balanstesten en krachttesten worden ingepland. Aan de hand van de resultaten bekijken we wat de oorzaak van uw balansstoornis is, wat er verbeterd kan worden en of u in groepsverband met mensen met dezelfde klachten (woensdag van 10.00 tot 11.00 op Fysiofit Benoordenhout) ofwel individuele begeleiding nodig hebt. Individuele begeleiding valt onder fysiotherapie en kan plaatsvinden op Fysiofit Statenkwartier en Fysiofit Benoordenhout.

Kosten: zowel de intake, het groepstarief en het fysiotherapietarief (in geval van individuele begeleiding) vallen onder de aanvullende verzekering. Kijk vooraf goed in uw polisvoorwaarden of dit vergoed wordt.

Aanmelden: via info@fysiotherapie.com of 070 3546309

Wilt u een eigen handdoek , sportschoenen of binnenschoenen meenemen en makkelijke kleding aandoen?

Komt u op woensdag in groepsverband trainen? Dan kunt voor of na de valpreventie bij het naast Fysiofit gelegen clubhuis van hdm, tevens buurthuis van de toekomst, een kopje koffie drinken en ervaringen uitwisselen. Houd u er wel rekening mee dat er op hdm alleen met de pinpas kan worden betaald.

Anissa Schoonbrood en Debby de Ridder.