Massage

Bij Fysiofit Den Haag kunt u ook terecht voor een massage. Wij bieden zowel sportmassage als ontspanningsmassage.

Sportmassage

Een sportmassage is een therapeutische massage met een ondersteunend effect bij het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Door belasting (sport) worden de lichaamscellen uit evenwicht gebracht, daarna volgt herstel en als het goed is, is er een trainingseffect ontstaan. De spier wordt sterker, leniger en beter doorbloed. Echter, niet alle weefsels zijn even sterk. In het hele lichaam en de bewegingen bevinden zich zwakke schakels die kunnen worden overbelast. Dat weefsel herstelt niet volledig en wordt weer overbelast, met als mogelijke gevolgen: stijfheid, spierpijn, gespannen spieren, spierverhardingen. Een sportmasseur behandelt niet de blessure, maar kan wel blessures voorkomen.

Voorbereidend, preventief en herstellend

Door sportmassage wordt uw gezondheid als sporter behouden zowel voor, tijdens als na het sporten.
De voorbereidende massage heeft als doel u voor te bereiden op de komende inspanning door stimulerende stevige handgrepen, met als gevolg een betere doorbloeding en grotere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen.
Massage heeft ook een preventief doel: het lichaam wordt door massage voorbereid op belasting en het herstel na de inspanning is sneller. Kans op vermoeidheid en ongecoördineerde bewegingen is daardoor kleiner.
Na het sporten zult u de massage vooral als herstellend en ontspannend ervaren: door ontspannende rustige handgrepen worden afvalstoffen afgevoerd, de spierspanning verlaagd en de spieren ontwaterd.

Ontspanningsmassage

Ook bij deze vorm van massage zijn de effecten: verbeterde stofwisseling, verbeterde doorbloeding, afvoer van afvalstoffen. De nadruk ligt bij ontspanningsmassage op de ontspanning zelf. Het doel is dan ook dat uw welbevinden, zowel fysiek als psychisch, wordt bevorderd. Stress, in welke vorm dan ook, is veel aanwezig in de hectische wereld van vandaag. En stress heeft een negatieve invloed op uw gezondheid. Zowel uit de praktijk als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat massage stress kan verminderen. Zo zal massage de hartfrequentie, bloeddruk en de hoeveelheid cortisol laten dalen. Tegelijkertijd worden hormonen als endorfine, dopamine, serotonine en oxytocine aangemaakt die ervoor zorgen dat u minder stress ervaart. Deze vorm van massage wordt op een langzame manier met het accent op rustig uitgevoerde handgrepen uitgevoerd.

 

Tijden

Dinsdag 18.00 – 21.00 u op afspraak
Donderdag 18.00 – 21.00 u op afspraak
Zaterdag 09.00 – 12.00 u op afspraak

Tarieven

(Sport)massage €  30,00 per half uur

Tegel Massage
U kunt voor massage terecht bij Yvonne Uphoff

yvonne-uphoff

 

 

 

 

 

 

Klik op een afbeelding voor meer informatie!