Bent u geleidelijk zwaarder geworden? Merkt u dat bewegen lastiger wordt? Wilt u terug naar een gezond gewicht en weer fitter door het leven? Wilt u de kans op bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes 2 en andere welvaartsziekten verkleinen of moet u afvallen voor een operatie?

Een paar kilo’s kwijt raken is een hele kunst. Afvallen is meer dan alleen minder eten en het is ook meer dan alleen extra bewegen.

Celebrating weight loss

Het gaat om de combinatie, de juiste begeleiding en om een structurele verandering van uw leefpatroon.

Programma Gewicht en Gezondheid

In samenwerking met Food-Impact, praktijk voor voedingsadvies en coaching, biedt Fysiofit Den Haag het programma ‘Gewicht en Gezondheid’. Dit traject duurt 12 weken waarin een fysiotherapeut en een BGN-geregistreerde gewichtsconsulent Den Haag u begeleiden. Het programma bestaat uit:

  • 2x in de week 1 uur training gericht op zowel vetverbranding als kracht;
  • intake voeding (1 uur), schriftelijk en persoonlijk voedingsadvies + 11 voedingsconsulten (30 min.);
  • tips om de gezonde leefstijl ook na het programma vol te houden, zodat u op gewicht blijft of verder afvalt.

Intake

Het programma begint met een intake, waarin we een gewichtsmeting doen, de BMI (verhouding lengte/gewicht) bepalen, de lichaamssamenstelling meten (verhouding vet/spier) en uw visceraal vet meten: het vet dat tussen uw organen ligt en verantwoordelijk is voor gezondheidsklachten. Daarnaast doet u een conditie- en krachttest. U wordt ook gevraagd een aantal dagen een eetdagboek bij te houden. Op basis van de meet- en testresultaten en het eetdagboek, maken wij een voedingsadvies en een trainingsprogramma op maat, dat we met u bespreken.

Voeding en beweging

U komt 1x per week bij de gewichtsconsulent waar u wordt gewogen en waar u kunt bespreken waar u tegenaan loopt op voedingsgebied. Stap voor stap wordt u geholpen de voedingsadviezen in uw dagelijks leven in te passen.

Elke 4 weken worden de conditie- en krachttest herhaald en kan het trainingsschema zo nodig worden bijgesteld. Tijdens de vetverbrandingstraining gebruikt u de fietstrainer, loopband, crosstrainer of het roeiapparaat. Dit gebeurt binnen bepaalde hartslagzones; u traint dan ook met een hartslagmeter om. Daarnaast werkt u aan het vergroten van de spiermassa/kracht met uw eigen lichaamsgewicht of met behulp van fitnessgewichten.

Naast het programma is het belangrijk om ook in het dagelijks leven elke dag voldoende te bewegen. Denk hierbij aan wandelen (boodschappen doen), fietsen, traplopen, etc.

Kosten en vergoeding

Het programma kost € 700,– ex BTW. De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis. Een overzicht staat op: