Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elit.

This is some text inside of a div block.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elit.

This is some text inside of a div block.

Emergency Case

If you need a doctor urgently outside of medicenter opening hours.
Button Text

Welke bureaustoel bij rugklachten?

Bent u het zat om in een oncomfortabele bureaustoel te zitten? Weerhoudt uw gebrek aan een goede bureaustoel u ervan om langere tijd te werken? Wordt u er gek van als u naar huis gaat na een lange werkdag en uw rug onaangenaam voelt? 

Als u voor uw werk het grootste deel van de dag moet zitten, is het belangrijk dat u een comfortabele bureaustoel vindt. Langdurig in een stoel zitten kan zwaar zijn voor uw rug. Als u rugpijn heeft, is het belangrijk om een comfortabele stoel te vinden die stress en druk op de onderrug wegneemt

In dit artikel leest u wat u in overweging moet nemen bij het aanschaffen van een bureaustoel.

Met welke factoren moet u rekening houden bij het kiezen van de juiste bureaustoel tegen rugklachten?

* Goede lendensteun - als u op zoek bent naar een bureaustoel die helpt bij rugpijn, moet de stoel voorzien zijn van een goede lendensteun. Dit betekent dat er extra vulling is in het ruggedeelte van de stoel, waardoor uw lichaam in de juiste houding blijft tijdens het zitten.

Uw lendenstreek bevindt zich net achter uw middel en veel mensen krijgen daar pijn in hun onderrug als ze niet goed worden ondersteund. Ter ondersteuning van uw onderrug zoekt u stoelen met een verstelbare lendensteun.

* Verstelbare armleuningen - uw armen moeten worden ondersteund als u wilt voorkomen dat uw nek of schouders worden belast wanneer u de hele dag aan uw bureau zit. 

Met verstelbare armleuningen kunt u zelf bepalen wat u het meest comfortabel vindt zitten. Sommige mensen houden hun armen liever uitgestrekt op de armleuningen, anderen zitten liever met hun ellebogen dicht tegen hun lichaam aan (in de ergonomie bekend als "tucking"), en anderen houden hun ellebogen liever gebogen (ook wel bekend als "uitzitten"). 

* Een comfortabele zitting die niet te hard of te zacht is - u wilt iets tussen hard plastic en zacht schuim, zodat u comfortabel kunt zitten zonder dat u moeite heeft om u op uw werk te concentreren omdat de zitting na langere tijd oncomfortabel is.

* Verstelbare zithoogte - de zithoogte moet verstelbaar zijn, zodat u de stoel kunt instellen op de hoogte waarop uw voeten plat op de grond rusten. Uw heupen moeten iets hoger staan dan uw knieën voor een gezonde houding.

* De juiste zitdiepte -  het is belangrijk dat er een platte vuist tussen uw knieholte en de zitting ontstaat. Op deze manier blijft de bloedtoevoer goed omdat de benen niet worden afgekneld.

Niet alleen de juiste bureaustoel, maar ook de juiste houding kan het verschil maken.

Het is belangrijk om correct te zitten en een goede houding aan te nemen, zodat u rugpijn kunt voorkomen.

* Zit met een rechte rug en behoud een natuurlijke kromming in uw onderrug door deze lichtjes naar voren te buigen. Dit helpt uw wervelkolom in lijn te houden en vermindert de druk op de schijven tussen de wervels.

* Verander regelmatig van houding: sta ongeveer om de 15 minuten op, strek uw benen en loop een paar minuten rond voordat u weer gaat zitten. Probeer indien mogelijk minstens één keer per uur op te staan voor 5-10 minuten beweging!

Meer hulp nodig bij het kiezen van een bureaustoel of andere vragen? Neem contact op.

Samen werken aan uw herstel