Handtherapeute Gwendolyn van Strien spreker en panelvoorzitter internationaal handcongres

Het 13e triennial wereld handcongres vond in oktober van 2016 plaats in Buenos Aires, Argentinie. Gwendolyn van Strien,  vermaard op het gebied van handblessures en handtherapie had er een prominente rol.

Laatste inzichten op het gebied van handtherapie 

Het 5 daagse congres werd bezocht door ruim 2000 chirurgen en 500 handtherapeuten. Naast de gebruikelijke sessies met free papers (clinical papers en basic research papers) waren er ook instructional courses, ronde tafel panels en workshops. Een greep uit de onderwerpen: hand- en pols biomechanica, instabiele polsklachten, flexor peesletsels & extensorpeesletsels, gewrichtsproblemen (arthrose/reuma), pols/hand- en vingerfracturen en dislocaties, compressie neuropathieen (carpaal tunnelsyndroom) en zenuwletsels, Dupuytren (streng bindweefsel in de handpalm).  De sprekerslijst was zeer internationaal georiënteerd met sprekers vanuit alle werelddelen: Europa, Noord- en Zuid-amerika, Azie en Oceania.

Fysiofit is trots op Gwendolyn van Strien als panelvoorzitter en spreker

Fysiofit is er trots op dat onze handtherapeute Gwendolyn van Strien voorzitter was van de paneldiscussie over een nieuwe methode voor de behandeling van strekpezen van de vingers (relative motion) en deelnam aan een paneldiscussie over de problemen die ontstaan bij breuken en peesletsels rond de kleine vingergewrichten. Daarnaast presenteerde  zij een lezing met de nieuwste inzichten over de (niet operatieve) behandeling van klachten van de duimbasis (het CMC gewricht), en een lezing over de wetenschappelijke onderbouwing voor de recente verandering van inzichten omtrent de nabehandeling van de doorgesneden buigpees in de vinger.

Het eerst volgende wereldcongres (2019) zal worden gehouden in Berlijn. Het Europese handcongres is dit voorjaar in Budapest. Ook hier zal Gwendolyn een panel leiden over actief nabehandelen van flexor peesletsels samen met dr Jin Bo Tang uit China.

Voor de geïnteresseerden het integrale verslag van het Hand Care Roundtable Transcrip tijdens het  wereldcongres van de International Federation Of Societies for Surgery of the Hand en de 10e editie van het wereldcongres van de International Federation of Societies for Hand Therapy van 24 oktober tot 28 oktober,  2016, in Buenos Aires, Argentinie.  Dit congres was de ook de viering van het 50 jarige bestaan van de internationale federatie

Hand-Care-Roundtable-Transcript-Final-HS-16