Werken aan een gezonde leefstijl bij Fysiofit

“Er moet meer aandacht komen voor het belang van een gezonde leefstijl in coronatijd, schrijven 65 artsen, wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties in een brandbrief aan het kabinet.” via NOS (https://www.nos.nl/l/t/2356217)

Een paar kilo afvallen en meer bewegen kan al een groot verschil maken om je immuniteit te verhogen; niet alleen bij Corona maar ook bij andere infecties. Het volgen van een crashdieet wordt ten zeerste afgeraden. 

Met het programma Gewicht en Gezondheid, een samenwerkingsprogramma tussen Fysiofit en Food-Impact, praktijk voor (sport)voedingsadvies, helpen wij u op een gezonde en verantwoorde manier een positieve leefstijl te ontwikkelen. Het 12-weken programma omvat 2x in de week trainen (kracht en cardio) onder begeleiding van een fysiotherapeut en 1x per week een consult van een voedingscoach.

Bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen met Fysiofit.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage
Het doel van bindweefselmassage is het inwerken op het onderhuids weefsel om de
bindweefselcellen aan te zetten tot vernieuwing en versteviging van de huid.
Daarnaast stimuleert het de doorbloeding van de huid, heft het onderhuidse verklevingen
en/ of blokkades op en vermindert het littekenvorming.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen naar 070-3546309 of mailen naar debby@fysiofit.com.

Voorste kruisband gescheurd? Fysiofit werkt met de nieuwste inzichten en technieken

Sportfysiotherapeuten Jolijn Smulders en Simone Guldemond hebben onlangs weer een geweldige cursus gevolgd samen. Ditmaal over de revalidatie na een voorste kruisbandruptuur (VKB). Met deze cursus hebben ze hun kennis weer geüpdate naar de nieuwste inzichten. Het traject behelst de periode vanaf de operatie tot aan sporthervatting en de VKB revalidatie. Zowel theorie als de praktijk kwamen aan bod onder bezielende leiding van Enda King. (King is een grootheid op het gebied van VKB revalidatie, doet veel onderzoek en werkt zijn hele leven al met verschillende sporters over de hele wereld).

Cursus voorste kruisbandruptuur; onderwerpen

 • Wat zijn de uitdagingen in de voorste kruisbandrevalidatie?
 • Hoe ontstaat een voorste kruisband ruptuur (traumamechanisme) en wat zijn de risicofactoren na zo’n trauma?
 • Hoe ziet het herstel proces er uit na een reconstructie-operatie?
 • Wat zijn de return-to-play criteria?
 • Hoe ziet de revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie eruit:
  – coördinatie en krachtontwikkeling
  – power en plyometrie (sprongtraining)
  – hardlooptechnieken: lineair en Multi directioneel
  – sportspecifieke hertraining
Genoeg trainingsmateriaal om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Nieuwsbrief mei 2018

In onze nieuwsbrieven berichten wij over de nieuwste behandelmethodes, cursussen, specialisaties, nieuwe medewerkers, verzekeringen en overig nieuws over Fysiofit en de fysiotherapie in het algemeen. In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • U kunt nu makkelijk en snel een fysiotherapeut zoeken met een specifieke specialiteit die werkzaam is op een bepaalde vestiging door gebruik te maken van de zoekfunctie;
 • Voor de 3e keer hebben we de Health Care Auditing en de visitatie van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) gehaald en daar zijn we trots op;
 • Makkelijk en effectief: gezamenlijk beweegspreekuur met fysiotherapeut en huisarts nu ook mogelijk op de Frankenslag;
 • Goed nieuws voor mensen met artrose in heup en knie: het artrosebeweegprogramma voor heup en knie wordt voortaan vergoed vanuit het basispakket;
 • Betere diagnostiek en monitoring van de voortgang van een behandeling met behulp van echografie:
 • Alle nieuwtjes over onze therapeuten;
 • U kunt Fysiofit nu van binnen bekijken met streetview 360 graden.
 • Geïnteresseerd in een bepaalde behandeling? Onze folders staan nu ook online.

Bent u geinteresseerd? Bekijk dan de hele nieuwsbrief.

 

Fysiofit geeft op woensdag 28 maart gratis seniorengym bij hdm, buurthuis van de toekomst

Sinds eind 2015 kunnen jong en oud op woensdagen van 9.30 tot 12.30 uur bij hdm, buurthuis van de toekomst, terecht voor gezelligheid, contact met anderen en een kop koffie. Ook is er gelegenheid tot het beoefenen van sport en spel. Zo is er peutergym, jeu de boules, kaarten, Nordic Walking, sjoelen, tafeltennis en seniorengym. De seniorengym, waarbij de focus ligt op kracht, evenwicht en coördinatie, wordt gegeven door Nelleke Toet op onze locatie in het Benoordenhout.

Woensdag 28 maart 6 juli vindt tere van het 110-jarig bestaan van hockeyvereniging hdm, tevens buurthuis, een feestelijke en gezellig ochtend plaats Het buurthuis bakkie van 09.30 tot 13.00. De koffie/thee en iets lekkers worden dan gratis aangeboden en ook de seniorengym (van 11.00 tot 12.00 uur) is kosteloos.
Fysiofit stelt voor deze gelegenheid twee docenten, Nelleke Toet en Erik van Driel, beschikbaar om de te verwachten deelnemers te kunnen splitsen in twee groepen.

Blijven bewegen is belangrijk; ook en juist als u wat ouder bent.

Seniorengym! Iets voor u? Iets voor je ouders of grootouders?
Probeer het gratis en vrijblijvend op woensdag 28 maart van 11.00 tot 12.00 uur.

Neemt u uw sportschoenen wel mee?

Onze Fysiofitters opnieuw vereeuwigd

Omdat we de laatste tijd met zowel vestigingen als therapeuten sterk zijn uitgebreid hebben we de lay-out van de foto’s van de therapeuten veranderd zodat er niet meer zo gescrolled hoeft te worden. Daarnaast is er nu een selectiemogelijkheid voor doorverwijzers en patienten om het zoeken naar een bepaalde therapeut/specialisatie op een bepaalde locatie te vergemakkelijken.

Neem gerust een kijkje!

Portretten en lay-out

Onder Team staan de nieuwe portretfotos van de fysiotherapeuten, therapeuten Oefentherapie Mensendieck en de pijlers waarop Fysiofit steunt, Aafke, Joyce en Cher. Uiteraard komt er binnenkort ook de foto van onze nieuwe fysiotherapeut, manueel therapeut en coach bij psychosomatische klachten, Elsbeth, bij.
Als u op de foto van een therapeut klikt, komt u op een pagina waarop staat aangegeven welke specialisaties deze therapeut heeft, zodat u makkelijker kunt kiezen. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ronald Speijer.

Zoekmogelijkheden

Om het zoeken naar een bepaalde therapeut  met een bepaalde discipline op 1 van onze 6 vestigingen te vergemakkelijken, hebben we selectiemogelijkheden toegevoegd.

1. wilt u weten welke therapeuten er op een bepaalde vestiging werken, selecteer dan alleen op vestiging.
2. wilt u weten welke therapeuten met een bepaalde discipline er bij Fysiofit werken, selecteer dan alleen deze discipline.
3. wilt u bijvoorbeeld weten welke manueel therapeuten er op een bepaalde vestiging werken: selecteer dan op de betreffende locatie en op de betreffende discipline.

Op de homepagina staat de groepsfoto die is gemaakt tijdens een gezellige borrel, in de slider.

Wij hopen dat we het makkelijker voor u hebben gemaakt.

 

16 maart wereldslaapdag; weer slapen als een roos

U bent moe en gaat naar bed, maar dan …. u kunt niet slapen. Zorgen, angsten, pijn en andere ongemakken leiden voor veel mensen tot slaapproblemen. Dan gaat ook de angst voor niet niet slapen meespelen. Het gevolg is dat de balans in uw leven en het herstellend vermogen wordt verstoord.

16 maart wereldslaapdag; Slapen als een roos

Anissa Schoonbrood, slaapoefentherapeute Fysiofit/Houding in Beweging

Op 16 maart is het wereldslaapdag om slaapproblemen onder de aandacht te brengen.Bij Fysiofit/Houding in Beweging doet Anissa Schoonbrood- slaapoefentherapeute – dat met de actie: Slapen als een Roos.
Deze week kunnen patiënten bij Fysiofit Statenkwartier en Fysiofit Benoordenhout een roos meenemen om deze op 16 maart te geven aan iemand met slaapproblemen. Gewoon om aan te geven dat je aan ze denkt, maar zeker ook om aan te geven dat er met slaaptherapie wat aan te doen is.

Help, ik MOET slapen, want ik moet morgen weer vroeg op

Een gedachte die mensen met slaapproblemen ongetwijfeld herkennen. Helaas zorgt deze gedachte echter juist voor het in stand houden van slecht inslapen, moeite met doorslapen of vroeg wakker worden. Wanneer het je lukt je niet druk te maken over een mindere nacht, je schouders ophaalt bij de vermoeidheid van de dag erna, er gewoon niet zoveel op let, dan is de kans groot dat je de nacht erop van nature dieper slaapt en weer verder gaat met je leven.

Wanneer je druk legt op de slaap dan ga je negatief denken denken en je gedrag aanpassen uit ANGST voor een tweede slechte nacht en zal je deze juist in de hand werken. Je slaapt in dat geval niet omdat je bang bent! Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat dit gebeurt als je al langer slecht slaapt, maar probeer hier niet aan toe te geven. Probeer toch de  dagelijkse activiteiten op te pakken, lekker te sporten en te bewegen.

Slaaptherapie helpt

Mocht u uw slaapprobleem niet zelf kunnen oplossen en wilt u ook weer leren slapen als een roos? Wilt u weer grip op de wisselwerking tussen gedachtes, gevoelens en gedrag? Neem dan contact met ons op voor slaapoefentherapie, dan kunnen wij u helpen. Wij behandelen naast volwassenen, ook kinderen met slaapproblemen.

Meer informatie vindt u in onze folder Slaapoefentherapie

Fysiofit Den Haag behaalt voor derde keer predicaat PlusPraktijk

Fysiofit Den Haag is voor de derde keer op rij ‘auditproof’ gebleken en daarom mogen we ons ook de komende twee jaar PlusPraktijk blijven noemen. Daarnaast hebben we de KNGF visitatie behaald. De praktijk staat hiermee garant voor doelmatige en efficiënte zorg. 

Een PlusPraktijk voldoet niet alleen aan de eisen van de eigen beroepsvereniging, maar gaat een stapje verder. Met een uitstekende bedrijfsvoering, organisatie, medische dossiervorming en verslaglegging, maar ook met bijvoorbeeld aanvullende programma’s. Zo heeft Fysiofit Den Haag met zes vestigingen (https://www.fysiofit.com/) o.a. programma’s voor mensen met bepaalde ziektes of aandoeningen (zoals o.a. COPD, artrose en oncologie) en programma’s die passen in een gezonde leefstijl voor onder andere senioren, zwangere vrouwen of mensen met overgewicht.

Bovendien is een PlusPraktijk goed bereikbaar, hanteert het ruime openingstijden, zijn er korte wachttijden en is er sprake van goede samenwerking met andere zorgverleners. Fysiofit Den Haag is bijvoorbeeld in het Statenkwartier, de Rivierenbuurt en de Schilderswijk partner Geïntegreerde Eerstelijnszorg (GEZ): een samenwerkingsverband tussen verschillende zorgverleners, waaronder huisartsen, om de zorg voor mensen uit die wijken te optimaliseren.

We zijn trots op de met ons team behaalde resultaten.  Samen werken aan herstel, dat doen wij graag én goed. Zo is wederom officieel bevestigd.

 

Inschrijving voor Rugscholing bij lage rugklachten geopend

    

De cursus rugscholing is een effectief programma waarin de oorzaak van veel rugklachten wordt aangepakt en de cliënt scholing krijgt in de omgang met rugklachten. Gedurende 8 weken krijgt u 1 uur per week training en informatie. Lees meer

Fysiotherapeute Angela Smoorenburg verzorgster van Deense vrouwenwielerploeg

Wij zijn trots op onze fysiotherapeute en manueel therapeute Angela Smoorenburg die de Deense vrouwen wielerploeg Virtu gaat begeleiden tijdens het komende wielerseizoen. Deze ICU ploeg rijdt op het hoogste internationale niveau.

Vanaf medio maart tot september zal Angela full time met Virtu bezig zijn. Ze zal de ploeg begeleiden bij de wereldbekerwedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken en de Giro d’Italia voor vrouwen, La Course tijdens de Tour de France en het wereldkampioenschap ploegentijdrit.

De begeleiding houdt in dat zij de rensters bij wedstrijden voorziet van eten en drinken, ze begeleidt naar de start en bij de finish weer opvangt. Na de wedstrijd zullen het veelal massages zijn en evt. blessurebehandelingen, zodat de dames weer op en top fit zijn zijn voor de volgende wedstrijd.

Wij wensen Angela heel veel succes.