Pijn, spanningen, drukte, verveling, leegte, verdriet, ongemakken, zorgen en angsten leiden bij zo’n 20 tot 30% van de Nederlanders tot slaapproblemen. Als gevolg hiervan wordt de balans in uw leven verstoord evenals het herstellend vermogen van lichaam en geest. Met slaaptherapie – een combinatie van specifieke ontspanningsoefeningen en het weer op de rit zetten van de wisselwerking tussen gevoelens, gedachten en gedrag – zorgt u weer voor een goede nachtrust.

Pijn  en slaapproblemen

Wij zien veel patiënten met pijn die ook slaapproblemen hebben ontwikkeld. Pijn en slaap hebben namelijk een wisselwerking. Door slaapgebrek kun je meer pijn ervaren en er minder goed mee omgaan en door (meer) pijn kun je weer slaapproblemen ontwikkelen. Hierdoor bestaat de kans dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt. Het is dan zaak die te doorbreken door beide problemen aan te pakken.

Bij Fysiofit kan dat.

Nelleke Toet  en Anissa Schoonboord (zie ook www.houdinginbeweging.nl) zijn zowel Mensendiecktherapeute als slaapoefentherapeute en zijn aangesloten bij het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten.
Als Mensendiecktherapeuten behandelen zij o.a. mensen met pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Als slaaptherapeuten begeleiden zij mensen met slaapproblemen, al dan niet in combinatie met pijn.

Wilt u meer weten?
Kijk dan in onderstaande folder.

Deze oefentherapie valt onder de aanvullende verzekering.

  • Nelleke Toet
  • Anissa Schoonbrood