CVRM betekent Cardiovasculair risicomanagement.

Hartrevalidatieprogramma

Het hartrevalidatieprogramma van Fysiofit den Haag is bedoeld voor mensen die een hartinfarct hebben doorgemaakt, een hartoperatie hebben ondergaan, zijn gedotterd, een pacemaker of inwendige defibrillator hebben gekregen en de revalidatie in het ziekenhuis hebben doorlopen maar zich nog niet helemaal op het gewenste niveau bevinden.
Denk hierbij bv aan het omgaan met vermoeidheid, angst en onzekerheid tijdens inspanning. Het verder verbeteren en onderhouden van de lichamelijke conditie en kracht naar een gewenst sport- ,werk- of leefstijlniveau.
De hartrevalidatie kan ook zinvol zijn voor wie zich voorbereidt op een (hart)operatie (better in = better out).

Individueel programma

Het programma start met een uitgebreide intake waarin wordt vastgesteld wat uw wensen zijn en welke doelen u graag wilt halen. Ook wordt d.m.v. aanvullende metingen vastgelegd wat uw huidige niveau is en wat uw gewenst niveau was. Op basis van de intake met bijbehorende metingen wordt er een individueel trainingsprogramma voor u opgesteld m.b.v. cardio-apparatuur met hartslagmeting en krachtapparatuur aangevuld met functionele oefentherapie. De trainingen zullen in groepsverband plaatsvinden met een maximale groepsgrootte van 8 mensen.

Trainen in groepsverband

U traint in groepsverband of alleen, onder begeleiding van een fysiotherapeut of een medisch fitness instructeur. De revalidatie wordt gegeven op daarvoor speciaal ingeplande tijden.
(fysiotherapeuten van Fysiofit den Haag hebben de benodigde bijscholing gevolgd en zijn gecertificeerd voor het geven van hartrevalidatie beweegprogramma.)

U kunt voor hiervoor terecht bij de volgende therapeuten:

  • Dario van Klaveren
  • Jolijn Smulders

Tegel CVRM copy