Speciaal voor mensen met COPD heeft Fysiofit een beweegprogramma ontwikkeld om de gevolgen van COPD te verminderen en de belastbaarheid te vergroten.

Belastbaarheid vergroten door training

Trainen lijkt tegenstrijdig als u er kortademig van wordt, maar trainen blijkt de manier te zijn om de belastbaarheid te verbeteren. Het doel van de training is dat u meer kunt doen voordat u benauwd wordt. Daarnaast leert u technieken aan om beter op te kunnen hoesten en beter om te gaan met de aandoening. Het gevolg is een betere conditie en spierkracht en minder ontstekingen van het longweefsel.

Programma

Bij het beweegprogramma COPD wordt er, na een onderzoek, een trainingsschema op maat gemaakt waarbij uw conditie en spierkracht worden getraind. U traint in kleine groepen met andere COPD-ers. In principe duurt het beweegprogramma 3 maanden.

Fysiofit Statenkwartier

Tijden
Maandag 11.30 – 12.30 uur
Dinsdag 09.00 – 12.00 uur
Donderdag 09.00 – 12.00 uur
Vrijdag 11.30 – 12.30 uur

Chronic Obstructive Pulmonary Disease

COPD is de afkorting van Chronic Obstructive Pulmonary Disease oftewel chronische obstructie van de luchtwegen. COPD is een verzamelnaam van een aantal longaandoeningen. De patiënt merkt dat hij bij inspanning, kortademig wordt. De ernst van de aandoening of de beperking wordt uitgedrukt in de GOLD stadia 1 t/m 4.

De behandeling van COPD is altijd multidisciplinair. De huisarts, de longarts, de diëtist, de longverpleegkundige en de fysiotherapeut kunnen allen betrokken zijn. Fysiofit Den Haag is onderdeel van een netwerk van fysiotherapeuten in Den Haag die met COPD patiënten traint (Luchtwerk) en dat samenwerkingsverbanden heeft met longartsen, huisartsen en longverpleegkundigen in Den Haag.

Vergoeding

Voor de GOLD 2, 3 en 4 patiënten vallen de kosten onder de basisverzekering, voor de GOLD 1 patiënten vallen de kosten de aanvullende verzekering als u deze hebt.
U kunt voor deze beweeggroep terecht bij: de volgende therapeuten:

  • Eric Jan van Daatselaar
  • Lianne Eijke – Van Dijk

Tegel COPD